Председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер каза, че не очаква европейските лидери

...
Председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер каза, че не очаква европейските лидери
Коментари Харесай

Юнкер: Не очаквам лидерите на ЕС да вземат решение за отлагане на Brexit тази седмица

Председателят на Европейска комисия Жан-Клод Юнкер сподели, че не очаква европейските водачи да вземат решение за отсрочване на Brexit тази седмица, оповестява ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

По-рано Тереза Мей публично ще изиска от Европейския съюз Brexit да бъде отсрочен, оповестява Би Би Си. Според източници от " Даунинг стрийт " 10, министър-председателят на Англия ще изиска отсрочване на излизането от Европейски Съюз до 30 юни, само че с опцията отлагането да е доста по-голямо.

Източник на Би Би Си от държавното управление твърди, че Тереза Мей може да изиска излизането от Общността да бъде отсрочено с цели 2 години, само че към момента не е взето окончателното решение за периода.

Преговарящият с Англия от страна на Европейски Съюз Мишел Барние напомни, че за отсрочване на Brexit трябва да има " съответен проект ".

По в този момент настоящото законодателство Великобритания би трябвало да напусне Европейския съюз на 29 март, макар че няма договорка с Брюксел за изискванията на раздялата.

Според източници на Би Би Си, когато е бил обсъждан периода на отлагането, сред министрите в държавното управление е имало несъгласия.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР